معرفی چهره های موفق مهندسی صنایع
آلبرت انیشتین یه فیزیکدان فوق العاده بود، نیوتن یه ریاضیدان بینظیر و پروفسور سمیعی یه پزشک کاربلد. چند شخصیت بزرگ رو میشناسی که رشتهشون مهندسی صنایعست؟ میدونی به چه کسی پدر مهندسی صنایع ایران میگن؟ از چهره های موفق مهندسی صنایع چه کسانی رو میشناسی؟
ما در ادامهی این مقاله، به معرفی چهره های موفق مهندسی صنایع و پدر مهندسی صنایع در ایران و جهان پرداختیم :))
پدر مهندسی صنایع جهان کیست؟
فردریک تیلور رو به عنوان پدر رشته مهندسی صنایع جهان میشناسن؛ تیلور، مدرک مهندسی مکانیک رو از دانشگاه استیون گرفت و اختراعات زیادی داشت. کتابهای مدیریت فروشگاه و اصول مدیریت علمی که در اوایل دهه 1900 منتشر شد، آغاز مهندسی صنایع بود.
بهبود راندمان کار و کارامدی مبتنی بر بهبود روشهای کار، توسعه استانداردهای کار و کاهش زمان لازم برای انجام کار از موضوعاتی هست که تیلور به دنیا ارائه داد!
با ایمانی پایدار به روش علمی، مشارکت تیلور در “مطالعه زمان” به دنبال سطح بالایی از دقت و قابلیت پیش بینی برای کارهای دستی بود.
پدر مهندسی صنایع ایران
پروفسور رسول حجی استاد مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف رو پدر مهندسی صنایع ایران میدونن!
پروفسور رسول حجی متولد شهریور سال 1321 هستن؛ بعد از گذروندن دوران دبیرستان، به دانشکدهی فنی دانشگاه تهران رفتن و در سال 1343 تحصیلاتشون رو در همین دانشکده و در رشتهی مهندسی شیمی تموم کردن و مدتی به عنوان دستیار آموزشی در دانشگاه تهران، فعالیت کردن.
به دلیل رتبهی بالایی که در مقطع کارشناسی داشتن، موفق شدن بورسیه بگیرن و برای ادامهی تحصیل به آمریکا برن؛ در دانشگاه برکلی توسط یکی از دانشجویان دانشگاه، با رشتهی مهندسی صنایع آشنا شدن و رشتهی تحصیلیشون رو مهندسی صنایع و تحقیق در عملیات انتخاب کردن!
دکتر حجی در مقطع دکتری موفق شدن روابط مشهور و مهم “گشتاور دوم صف” رو کشف کنن؛ ایشون یکی از بزرگترین توسعه دهندههای نظریهی صف هستن!
بعد از گرفتن مدرک دکتری در سال 1349 به ایران برگشتن و در دانشگاه صنعتی شریف، مشغول به تدریس و پژوهش شدن.
در اون زمان، رشتهی مهندسی صنایع ناشناخته بود و دکتر حجی اولین دانشجوی ایرانی فارغالتحصیل در رشتهی مهندسی صنایع بودن!
خیلی از مهندسان موفق و پیشکسوت این رشته، از شاگردان ایشون بودن و به همین دلیل هست که به پروفسور رسول حجی، پدر مهندسی صنایع میگن.
اگر هنوز حوزهی مورد علاقهت رو انتخاب نکردی و شناختی از فیلدهای کاری مهندسی صنایع نداری، بهت پیشنهاد میکنیم از بستهی شغلی ورود به بازار کار کالج صنایعشو استفاده کنی و استارت ورود به بازار کار رو بزنی:)
معروف ترین چهره های مهندسی صنایع جهان
همهی این افراد از دانش و مهارتهای ناب مهندسی به روشی شگفت انگیز استفاده کردن تا به یکی از چهره های موفق مهندسی صنایع، تبدیل بشن.
هنری فورد
هنری یه پسر مزرعهدار ایرلندی در یه مزرعه خانوادگی بود که ازش انتظار میرفت کارهای مزرعه رو انجام بده، اما ایدهها و دیدگاههایی داشت که اون رو به معروف ترین مهندس صنایع تمام دوران تبدیل کرد؛ فورد نه تنها با پشتکار خودش شرکت فورد موتور رو تأسیس کرد، بلکه با نبوغ و استعدادش، خط مونتاژ رو در کارخانه راه اندازی کرد که تولید رو به شدت افزایش داد.
اصول و تکنیک خط مونتاژ فورد، بخش صنعتی رو متحول کرد؛ اون که مسئول تبدیل خودرو از اختراع یک ابزار ناشناخته به نوآوری بود، عمیقاً قرن بیستم رو شکل داد که همچنان بر زندگی امروزمون تأثیر گذاره!
تیم کوک
در شهر کوچکی از ایالات متحده متولد شد؛ پدرش کارگر کارخانه کشتیسازی و مادرش کارگر یه داروخانه بود؛ اما بعد از گرفتن مدرک لیسانس مهندسی صنایع، تنها به خاطر تلاش زیادش، از حرفهی درخشان خودش لذت برد؛ کوک علاوه بر کار در بعضی شرکتها، به عنوتن هیئت مدیره در شرکت Nike هم فعالیت کرد!
تیم کوک کسی بود که جانشین استیو جابز و مدیر عامل شرکت Apple شد؛ از تفکر صنایعی خودش استفاده کرد و با بستن انبارها و کارخانههای غیر ضروری و محدود کردن موجودی از ماه به روز، میلیونها دلار پس انداز کرد و شرکت رو از مرگ تقریبی نجات داد.
مایکل تری دوک
مایکل که از دانش خودش استفاده قابل توجهی کرد و بعد از دریافت مدرک کارشناسی مهندسی صنایع در سال 1971 از موقعیتهای خوبی برخوردار شد و به عنوان مدیر اجرایی Walmart فعالیت کرد.
Walmart، بزرگترین شرکت فروشگاههای زنجیرهای موادغذایی و هایپرمارکتها و سوپرمارکتها در جهان هست.
در سال 2012، حقوق دوک 18.2 میلیون دلار برآورد شد و رتبه 10 رو در فهرست قدرتمندترین افراد جهان در سال 2013 گرفت!
ادوارد ویتاکر جونیور
مدرک کارشناسی رو در رشته مهندسی صنایع از دانشگاه Taxes Tech دریافت کرد و کارش رو به عنوان مهندس تاسیسات آغاز کرد.
نگرش سرسختش نسبت به سخت کوشی، باعث شد تا به مدیرعاملی شرکت AT&T تبدیل بشه که یکی از بزرگترین و تاثیرگذارترین نامها در عرصه فناوریه!
بعد از اون، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل جنرال موتورز شد و در این سمت هم بازنشسته شد. در سال 2008، دانشگاه فنی Taxes، کالج خودش رو به کالج مهندسی ادوارد ویتاکر جونیور تغییر نام داد.
لیلیان گیلبرت
لیلیان گیلبرت روانشناس و مهندس صنایع اهل امریکا بود که از اولین زنان مهندسی بود که مدرک دکتری گرفت؛ لیلیان و همسرش فرانک گیلبرت از متخصصان بهره وری بودن.
به لیلیان «مادر مدیریت مدرن» میگن؛ که پیشگام تکنیکهای مدیریت صنعتی بود که هنوز هم از این تکنیکها استفاده میشه.
ارزیابی کار و زمان یا کارسنجی و زمانسنجی و ارگونومی از مطالعات مهم گیلبرت بود:)
شیگئو شینگو
شیگئو یه مهندس صنایع ژاپنی متخصص در حوزهی کنترل کیفیت بود که در شرکت تویوتا فعال بود و تکنیکهای خوبی و ارائه داد مثل:
SMED، Production، Poka yoke، Mistake proofing، Just in time، Jidoka
چهره های معروفی که مهندس صنایع بودند
در ایران هم چهرههای موفق مهندسی صنایع، کم نداریم؛ چند نفر از اونهارو میشناسی؟
میتونی اسامی بعضی از اونها رو ببینی:)
حمید محمدی
آقای محمدی کارشناسی مهندسی صنایع رو از دانشگاه خواجه نصیر و کارشناسی ارشد رو در رشتهی MBA تحصیل کردن و از چهره های موفق مهندسی صنایع هستن.
حمید محمدی و برادرشون سعید محمدی بنیانگذاران شرکت دیجیکالا هستن!
ایدهی شکل گیری دیجیکالا با تجربه تلخ یه خرید همراه بود؛ برادران محمدی بعد از بررسی زیاد تصمیم گرفتن یه دوربین عکاسی بخرن اما بعد از خرید، متوجه شدن سرشون کلاه رفته و لنز دوربین، عوض شده!
خرید دوربین، تلنگری شد که اونها دیجیکالا رو تاسیس کنن و جالب اینه که در ابتدا با استخدام 5 نیرو شروع به کار کردن؛ دو تولید کنندهی محتوا، یه محصول خرید، یه حسابدار و یه پیک تحویل کالا!
دیجیکالا طی چند سال اخیر به پربازدیدترین فروشگاه خرده فروشی اینترنتی خاورمیانه تبدیل شده و همچنان شاهد رشد این استارتاپ ایرانی هستیم!
محمود احمد پور داریانی
ایشون تحصیلات کارشناسی رو در رشتهی مهندسی مکانیک در انگلستان گذروندن و در زمان جنگ به ایران برگشتن و کارشناسی ارشد رو مهندسی صنایع در دانشگاه امیرکبیر خوندن و مدرک دکتری رو از دانشگاه تربیت مدرس در رشتهی مدیریت گرفتن!
به آقای داریانی، پدر علم کارآفرینی ایران میگن.
آقای داریانی کتابهای زیادی در زمینهی کارآفرینی نوشتن و عضو هیئت مدیرهی چندین شرکت معتبر و خوب در کشور هم، جزو سوابق کاریشون هست!
یه نمونه از کتابهای کارآفرینی دکتر داریانی رو میتونی از این لینک تهیه کنی:)
محمدحسین سلیمی نمین
پدر دانش حل مسئله و بنیانگذار نوآوری نظامیافته (TRIZ) در ایران هستن؛ زنده یاد سلیمی در رشتهی ریاضی از دانشگاه مشهد فارغالتحصیل شدن و کارشناسی ارشد و دورهی دکتری رو در رشتهی مهندسی صنایع در دانشگاه انگلستان تحصیل کردن.
از سوابق کاری ایشون میشه به ریاست دانشگاه امیر کبیر و تاسیس دانشکدههای مهندسی پزشکی، مهندسی هوافضا، مهندسی پلیمر و تاسیس دانشکدههای زیاد دیگه که از عمدهترین خدمات ایشون در دانشگاه امیرکبیر بود، اشاره کرد.
علیرضا آزمندیان
آقای آزمندیان، کارشناسی مهندسی مکانیک در دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی ارشد و دکتریشون رو در رشتهی مهندسی صنایع و سیستمها در دانشگاه کالفرنیای جنوبی تحصیل کردن.
آقای علیرضا آزمندیان بنیانگذار تکنولوژی فکر در ایران، نویسنده، سخنران انگیزشی و استاد دانشگاه هستن و کتابهای زیادی رو نوشتن!
عادل فردوسی پور
تهیه کننده و مجری برنامه محبوب نود رو همهمون میشناسیم؛ ایشون مقطع کارشناسی مهندسی صنایع رو در دانشگاه امیرکبیر و مقطع کارشناسی ارشد مهندسی صنایع رو در دانشگاه صنعتی شریف، تحصیل کردن.
به دلیل علاقه شون به تلویزیون، در رشتهی مدیریت رسانه از دانشگاه تهران، مدرک دکتریشون رو گرفتن و در دانشگاه صنعتی شریف، زبان تخصصی مهندسی صنایع رو تدریس میکنن.
بازیگرانی که مهندس صنایع هستند
میدونستی که بعضی از بازیگرای کشورمون فارغ التحصیل رشتهی مهندسی صنایع هستن؟ میتونی اسامی تعدادی از اونها رو بخونی:)
شاهرخ استخری
ایشون کارشناسی مهندسی صنایع دارن و بازیگر سینما و تلویزیون هستن؛ آقای استخری با سریالهای دلنوازان و فاصلهها به محبوبیت زیادی رسیدن.
امیر جدیدی
امیر جدیدی از بازیگران خوب کشور که با فیلم سینمایی (قهرمان) هم بیشتر از پیش درخشیدن، فارغالتحصیل رشتهی مهندسی صنایع هستن و کارشناسی ارشد MBA از دانشگاه آزاد رو دارن.
اگه قصد داری برای آزمون کارشناسی ارشد برنامهریزی کنی و گرایش مدنظرت رو انتخاب نکردی، مقالهی معرفی گرایش های ارشد مهندسی صنایع میتونه راهنمای خوبی برات باشه که به طور کاملا رایگان، به یه سری از جوابهای سوالاتت برسی.
اما اگه فکر میکنی احتیاج به مشاور داری، میتونی از مشاورهی ارشد کالج صنایعشو استفاده کنی و وقت مشاوره تو رزرو کنی:))
روزبه حصاری
آقای حصاری لیسانس مهندسی صنایع دارن و بازیگر سینما و تلویزیون هستن؛ ایشون رو با سریالهای افرا و بچه مهندس3، به خوبی به یاد داریم.
باید همهی این چهره های موفق مهندسی صنایع رو به خاطر دستاوردها، موفقیتها و نامی که از طریق دانششون در مورد مهندسی صنایع به دست آوردن، تحسین کرد.
به مقالههای دیگهی کالج سر بزن و الفبای مهندسی صنایع رو رایگان یاد بگیر:)
از جمله خدمات تخصصی کالج صنایعشو خدمات مشاوره و کوچینگ تخصصی شغلی و کوچینگ کسب و کار و کارآفرینی و کوچینگ دانشجویی و مشاوره های تحصیلی و برگزاری دوره های رایگان و نیمه رایگان و تبلیغاته
دیدگاهتان را بنویسید