لینکدین چیست و چه کاربردی دارد؟!
لینکدین (linkedin)، یک پلتفرم کاربردیه که تمرکز اون روی شبکهسازی تخصصی و گسترش روابط کاری کاربرانشه. به عنوان یک مهندس صنایع، بعید میدونم حساب لینکدین نداشته باشی یا حداقل بهت توصیه نشده باشه که وارد این خانواده بشی؛ ولی اگه تو هم مثل خیلی از کاربرای لینکدین (linkedin)، یا حساب الکی ساختی که فقط از بقیه جا نمونی، این مقاله رو بخون تا اصلاً متوجه بشی linkedin چیه و ساخت لینکدین چطوریه و چرا برات حیاتیه، تا بعد به کمک کالج صنایع شو با دورهی آموزش لینکدین، صفر تا نود و نه لینکدین و نحوه ساخت لینکدین رو یاد بگیری!
linkedin چیست؟!
خب همهی ما عضو شبکههای اجتماعی مختلف هستیم؛ از اینستاگرام گرفته تا توییتر. لینکدین هم یک شبکهی اجتماعی هستش که مثل اکثر همنوعانش، مایکروسافت طراحیش کرده ولی برعکس اونها برای وقت گذروندن نیست؛ کاربران لینکدین، حتی مبتدیترینشون، یک هدف واضح دارن و اون بسط دادن روابط شغلی و تخصصیشونه.
لینکدین حدود ۶۵۰ میلیون (شایدم بیشتر) کاربر از ۲۰۰ کشور مختلف داره که متشکل از افرادی میشه که به نوعی به بازارکار و تحصیل مرتبطن و براساس دغدغه و تخصصشون، محتواها و محصولاتی رو ارائه میدن؛ پس در هر عنوانی که باشید، داشتن یک پروفایل حرفهای لینکدین میتونه به ارتقا شغلی و تحصیلی شما در سطح بینالمللی کمک کنه؛ اگر دنبال کار مناسبی، میخوای فاند بگیری و دنبال مهاجرتی، اگه کارآفرینی و میخوای یک تیم حرفهای تشکیل بدی و جذب نیرو کنی، لینکدین به درد بخورترین پلتفرمی هستش که بهت پیشنهاد میکنیم.
لینکدین linkedin رایگانه دیگه؟!
لینکدین هم نسخهی رایگان داره و هم premium که پولیه ولی اکثر کاربران مخصوصاً کاربرهای ایرانی از نسخهی رایگان استفاده میکنن، چون ابزارهای ارائه شدهی ورژن premium اونقدر حیاتی نیست؛ پس نگران نباشید با نسخهی رایگان لینکدین هم کارتون راه میفته و میتونین به ساخت لینکدین اقدام کنین. 🙂
آیا لینکدین به درد من میخورد؟!
بین حرفام گفتم ۶۵۰میلیون کاربر دور هم جمع شدن و انگیزهی همشون هم پیدا کردن کار یا کارجو هستش؛ وگرنه قطعاً شبکههای اجتماعی فانتر و راحتتری برای عضو شدن وجود داره. شاید با خودتون بگید بین این همه کارجو و دانشجو، مگه چند نفرشون به هدفی که داشتن رسیدن؟! خب جواب ما ساده ولی غیرقابل پیشبینیه؛ “خیلی خیلی کم” چرا؟! چون اکثر پروفایلهایی که در لینکدین میبینید هر صد سال یک بار آپدیت میشن و طبق یک آمار جالب، مردم به طور میانگین ماهیانه فقط ۱۷ دقیقه برای لینکدین وقت میذارن؛ خب همین جا صبر کن و خودت برو چک کن که امروز چند ساعت توی اینستاگرام چرخیدی؟! اگر یک دهم این تایم رو بذاری برای به روز کردن پروفایل لینکدین linkedin و گشتن به دنبال کانکشنهای مفید، شک نکن نتیجه میگیری.
نکتهی دیگهای که باید بهش فکر کنی اینه که هیچ شرکتِ حرفهای نیست که مسئولین استخدامش برای رصد رزومهها به لینکدین مراجعه نکنن و متقابلاً اونا هم میدونن هر کارجوی حرفهای و آپدیت، یه پروفایل کامل و جمع در این بستر برای خودش داره.
پس چه کارجو هستی، چه کارفرما، بدون که لینکدین پلتفرمیه برای ساختن برند شخصی خودت و یا سازمانت.
لینکدین چه کمکی بهم میکنه؟!
اگه کارجویی؛
همونطور که گفتم میتونی موقعیّتهای استخدام زیادی رو توی همین شبکه پیدا کنی و با ساخت یک پروفایل مجذوبکننده، توجه همحرفهایهات و کارفرماها رو به خودت جلب کنی؛ یادت باشه روابط بین کارجو و کار در لینکدین دو طرفهست؛ یعنی هم کارجو دنبال کار میگرده و هم کار به دنبال کارجو.
لینکدین پر از پروفایلهای کارفرماها و شرکتهاست؛ پس اگر به مصاحبهای دعوت شدی، قبلش حتما پروفایل اون سازمان، کارفرما و مصاحبهکننده رو چک کن چون قطعاً اطلاعات مفیدی در اختیارت میذاره تا با اتمسفر کاری و ایدهآل مدنظرِ اونها آشنا بشی و با اعتماد به نفس بالاتری خانِ مصاحبه رو رد کنی.
وقتی کانکشنها یا همون روابطت رو توی لینکدین به صورت هدفمند و مفید گسترش بدی، کلی آدم هممسیر خودت پیدا میکنی و با چک کردن پروفایلشون و پستهایی که میذارن تشخیص میدی چقدر از مهارتهایی که رقبات دارن رو داری یا حتی با در نظر گرفتن رزومهت میتونی حقوق و مزایایی که مستحقش هستی رو دقیقتر در نظر داشته باشی تا اصطلاحاً سرت کلاه نره. 🙂
اگر کارفرمایی؛
با رصد کردن پروفایلهای کارجویان در لینکدین میتونی حرفهایترینها رو برای تکمیل تیمت انتخاب کنی و با یک سرچ ساده کلی رزومهی مختصر و مفید ببینی.
(با همهی این اوصاف فکر نمیکنی نیاز داری یه سر و سامونی با پروفایل لینکدینت بدی؟! میتونی رو کمک کالج هم در این راستا حساب کنی؛ دورهی آموزش لینکدین رو برای تو طراحی کردیم.)
داستان حقوق که در پاراگراف قبلی گفتم رو میتونی از دید خودت بررسی کنی و ببینی با توجه به مهارتها و رزومهای که کارکنانت دارن، دستمزد معقولی ازت دریافت میکنن؟!
از طرف دیگه با لینکدین linkedin میتونی با کمپانیها و رقبات در ارتباط باشی و دستآوردها و نقاط قوتی که سعی در شوآفش دادت رو از نزدیک ببینی تا بتونی سازمانت رو طبق اونا آپدیت کنی و چیزی رو از دست ندی.
تجربه استخدام از طریق لینکدین linkedin
براساس تجربه شخصی بهتون پیشنهاد میکنم که پروفایل لینکدین رو همواره آپدیت و شسته رفته نگه دارین. بعضی کمپانی ها هستن که وقتی رزومهتون رو میبینن حتما سری به لینکدین شما میزنن. چون از نظرشون شما اونجا واقعیترید! من وقتی تو یه شرکت به عنوان کارشناس برنامه ریزی تولید مشغول شدم، یه روز سرپرست تولید زنگ زد که چرا فلان تاریخ توی لینکدین و رزومه ات با هم فرق داره. جالبه که اطلاعات لینکدینم درست تر از رزومه بود و چون من هر هفته اپدیت میکنم این مورد واقعا توی مصاحبه ها بهم کمک کرده.
نتورک یا شبکه سازی با لینکدین linkedin
یکی از رمزهای موفقیت تو اپلای برای کار، درس یا هر موقعیت دیگهای، نتورک یا شبکه سازی هست که توی بسته طلایی صنایعشو حسابی ازش گفتیم و خواستیم بچههای مهندسی صنایع، یکی از کاراشون واسه ورود به بازار کار مهندسی صنایع، شبکهسازی باشه.
نتورک یا شبکه سازی شغلی یعنی: آشنا شدن با آدمهایی در حوزه کاری یا درسی خودتون و گسترش فعالیت های کاری مشترک
تو ایران بهش میگن پارتی؛ ولی فرق نتورک با پارتی اینه که شما اگر شایسته نباشی به جایی نمیرسی اما اگر ماهر باشید نتورک میتونه خیلی به شما کمک کنه!
از من بشنوید و ارتباطتون رو قوی کنید با همه!
بسته به موضوع، شبکه سازی میتونه از طریق لینکدین باشه، شرکت تو وبینارها(سایت ایسمینار و ایوند) و سمینارهای مرتبط با رشته و کارتون باشه، شرکت تو جلسات انتقال تجربه، لایوها و کلاب های تخصصی اینستاگرام و کلاب هاوس باشه یا پیدا کردن موقعیت های کارآموزی یا کار داوطلبانه باشه! اینطوری هم میتونید با آدمهایی تو حوزه خودتون گپ بزنید و هم از کارتون بگید و موقعیت کاری برای خودتون ایجاد کنید!
اهمیت داشتن یک اکانت حرفهای در لینکدین linkedin
اکانت لینکدینlinkedin شما؛ فایل رزومهتونه؛ شناسنامهی حرفهایتونه؛ برند شخصی و کاریتونه؛ بستری هستش که شما یاد میدین و یاد میگیرین؛ با گسترش ارتباطاتی که دارید بهترینِ خودتون رو به کارفرماها، همکاران و رقباتون ارائه میدین. تصور کنید یک کارفرمای با سواد و حرفهای، پروفایل مبتدیِ لینکدین شما رو ببینه که آخرین آپدیتش ماهها پیش بوده و اطلاعاتتون با کلی ایراد و نقص ارائه شده. شک نکنید شما شانس این که حتی رزومه و اطلاعات جزئیتون توسط این شخص مطالعه بشه هم از خودتون گرفتید؛ چون از دید اون کارفرما کسی که نتونسته زیر و بم یک شبکهی اجتماعی رو دربیاره و بهش مسلط بشه، از پس هیچ چالش دیگهای برنمیاد.
از اون طرف یادتون نره مخاطبان پروفایل شما فقط ایرانی نیستن و شما باید اون قدر بی نقص در لینکدین فعالیت کنید و کامل و حرفهای رزومهتون رو به اشتراک بذارید که برای هر مخاطبی از هرجای دنیا قابل فهم و البته تحسین باشه.
پس در قبال زندگی حرفهایتون ریسک نکنید؛ مطمئن باشید یک پروفایل لینکدین خفن، میتونه مثل یک تخته شما رو به سمت موقعیتهای شغلی، تحصیلی و مهاجرتی پرتاب کنه. پس این لطف رو در حق خودتون بکنید و برای ساخت پروفایل و مطالبی که در لینکدین منتشر میکنید حساسیت به خرج بدین و وقت و انرژی و هزینه صرف کنید.
لینکدین linkedin؛ کاربردی امّا چالشبرانگیز
درسته که اوّل مقاله گفتیم لینکدین یک شبکهی اجتماعیه که اتفاقاً صاحبش همون مایکروسافت معروفه ولی قرار نیست مثل بقیهی اپها و شبکههای اجتماعی باشه؛ اتفاقاً یکی از انتقاداتی که بهش وارده اینه که محیط راحتی نداره و به قول معروف user-freindly نیست. استفاده از لینکدین در مقایسه با بقیهی شبکههای اجتماعی سختتره ولی تا اطلاع ثانوی باید بسوزیم و بسازیم و بیاموزیم.?
یک بار برای همیشه آشنا شدن با لینکدین و جعبه ابزارش، میتونه شما رو صدها قدم به موقعیت شغلی مناسب نزدیکتر کنه.
اگر بخوایم یه توضیح اجمالی از پارتهای مختلف این اپ بدیم و جذابترین قسمتهاش رو توضیح بدیم میشه گفت خیلی از قسمتهای اون مثل search و home و... با یکم تفاوت ظاهری، دقیقاً کاربرد مشابه با این موارد توی اینستاگرام دارن.
یکی از جذابترین قسمتهای لینکدین که به خاطرش کلی کاربر جذب کرده، قسمت Jobs هست که خیلی هوشمندانه موقعیتهای شغلی مناسب با تواناییهاتون رو بهتون ارائه میده. همین یک قسمت کافی نیست تا ایمان بیاورید به عنوان کارجو یا حتی کارفرما، یکی از راحتترین راههای پیدا کردن ایدهآلتون، لینکدینه؟!
پروفایل حرفهای چه فاکتورهایی داره؟!
“حساب لینکدین linkedin داشتن امروزه، شرط لازم برای موفقیت در بازار کاره، ولی کافی نیست.”
پروفایل حرفهای برند شخصی شماست و جز به جز اون سرنوشتسازه، برای همهی بخشهاش وقت بذارید؛ عکس پروفایل حرفهای و مرتبط انتخاب کنید، URL حسابتون رو شخصیسازی کنید، سعی کنید با مهارتها و سابقهی شغلیتون، به ترتیب اهمیّت اشاره کنید و ویژگیهای شاخصتر و خاصتری که دارید رو در اولویت قرار بدین. خلاصه بگم هر نکتهای که بهت گفتم برای رزومه نویسی باید رعایت کنی، این جا هم در نظر بگیر.
(هنوز نمیدونی چجوری رزومهی حرفهای بسازی؟! حتما به پیج اینستاگرام کالج سر بزن و در هایلایت آموزشی ۱۴۰۰ دنبال این نکات بگرد.)
چه مطالبی رو پست کنم؟!
لینکدین linkedin بیشتر از هر شبکهی اجتماعی دیگهای برای مارکتینگ از طریق محتوا ساخته شده؛ حساب لینکدین، حساب شخصی اینستاگرامتون نیست که از روزمرگیها و زندگی احساسی و مشکلات شخصیتون برای مخاطبانتون بگید؛ به عنوان یک کارجو قبل از انتشار هر پستی از خودت بپرس که آیا این مطلب در شناسوندن من به مخاطبهام در زمینهی شغلی کمک میکنه یا نه؟!
پس تا این جا فهمیدیم که چه مطالبی رو نباید در لینکدین به اشتراک بذاریم؛ حالا چندتا پیشنهاد براتون داریم از پستهایی که به درد لینکدین میخورن و به پیشرفت شما کمک میکنن؛
- مقالههایی که مینویسید یا ترجمه میکنید رو در لینکدین پست کنید.
- از روزمرگیهای شغلی یا تحصیلیتون بگید؛ از تجربههای جذابی که در محیط شغلی به دست آوردین، حتی از خاطرات محیط کارتون تعریف کنید؛ اینطوری مهارتهای نرم خودتون رو به رخ میکشید.
- از دستآوردهای شغلی و تحصیلیت بگو؛ از چالشهای که از پسش براومدی.
- فقط از خودت نگو؛ گاهی مطالب علمی مرتبط با حرفهت رو اشتراک بذار یا حتی جملات و ویدیوهای انگیزشی به مخاطبات هدیه بده.
- محتوای تصویری و ویدیویی خیلی به جذابیت پستهات اضافه میکنه پس براش وقت بذار.
گروههای لینکدین محیطی هستن که یکسری آدم با تخصصهای یکسان و دغدغهها و علایق همراستا کنار هم جمع میکنه؛ به نظرتون حضور در همچین جمعی و بحث و تبادل نظر با این افراد، میتونه جذاب و کاربردی نباشه؟!
یادتون باشه نه فقط در لینکدین بلکه در هر محیطی و به هر نحوی باید دامنهی روابط کاریتونرو بسط بدین و با افراد هممسیر و همکارانتون ارتباطهای مؤثر برقرار کنید و لینکدین و بالاخص این گروهها، بستر رو براتون فراهم کردن.
چطوری یک گروه موفق و کارآمد تشکیل بدم؟
گام اوّل، انتخاب یک عنوان جذاب و کاربردیه؛ عنوانی که مستقیم برند شمارو تبلیغ نکنه و به صورت غیر مستقیم اهدافتونرو محقق کنه؛ گروهرو تشکیل بدین و همهی فیلدهای خالی اطلاعات گروه رو پر کنید. و در نهایت از طریق کانکشنهاتون گروه رو بزرگتر کنید و سعی کنید به کمیت اعضای گروه اهمیت ندین و به جاش از افرادی دعوت کنید که در خور بحث شما هستن و قراره از مطالب گروه استفاده کنن یا اینکه شما از صحبتهاشون استفاده کنید.
راستی میتونید به صورت دستی پیامهای آمادهای رو تنظیم کنید تا به افرادی که توی گروه هستن ارسال بشه، مثل درخواست ورود به گروه، پیام خوشآمد گویی و حتی پیام برای کسانیکه درخواست ورودشون رو رد کردید.
پولسازی با لینکدین linkedin
پول در آوردن از طریق لینکدین حتی تا سقف روزی صد دلار یا بیشتر هم امکانپذیره. برای درآمدزایی در لینکدین دقیقا مثله شبکههای اجتماعی دیگه مثل اینستاگرام باید یک پروفایل قوی و آپدیت داشته باشید و محتواهایی رو درج کنید که برای مخاطبینتون مفید واقع بشه تا ارتباطات بیشتری بگیرید.
در نهایت از بدوِ ورودتون میتونید محصولی که دارید رو تبلیغ کنید و ارتقا بدین تا با فروش اون به درآمد برسید.
ای کسانی که در لینکدین linkedin یا سایر شبکه های اجتماعی محتوای انگلیسی برای مخاطب انگلیسی زبان مینویسید، دستمزدتون بین کلمه ای 40 تا 50 سنت هست و برای هر 1000 کلمه باید بین 40 تا 50 دلار دستمزد بگیرید. مارکت بین المللی کار میکنید، لطفا ریالی حساب نکنید!!! (بسته به نوع محتوا، اگر برای مجلهها و ژورنالها باشه کلمهای نیست ولی برای بلاگ، یا کلمهای قیمت میدن یا یه قیمت ثابت مثل حقوق ثابت ماهیانه محاسبه میشه)
و یکی از راههای جالب کسب درآمد که البته هنوز در ایران خیلی رایج نیست “affiliate marketing” یا بازاریابی وابستهست و در این سبک از درآمدزایی شما با اشتراک لینکهایی که از سایتهای مرجع دریافت میکنید و به ازای هر بار کلیک و خرید از اون لینک توسط مخاطبینتون، مبلغی از پیش تعیین شده به شما تعلق میگیره که البته دلاری هستش.
در نهایت امیدواریم با اطلاعاتی که کسب کردین، اهمیّت لینکدین رو درک کرده باشید و همین حالا اقدام به ساخت حساب و ارتقای پروفایل لینکدین کنید؛ بهتون قول میدم پیشیمون نشید.
از جمله خدمات تخصصی کالج صنایعشو خدمات مشاوره و کوچینگ تخصصی شغلی و کوچینگ کسب و کار و کارآفرینی و کوچینگ دانشجویی و مشاوره های تحصیلی و برگزاری دوره های رایگان و نیمه رایگان و تبلیغاته
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام مطالب بسیار عالی من هم میخوام عضو شوم.
سلام اقای جبری زاده خیلی ممنون از شما
خوشحالیم که مطالب براتون مفید بوده
میتونین پکیج جامع آموزش لینکدین رو از صنایعشو تهیه کنین و بهترین پروفایل لینکدین رو برا خودتون بسازین