آشنایی با نرم افزار کامفار (COMFAR چیست؟)
امروزه تجزیه و تحلیل و توجیه طرحهای سرمایه گذاری به یک ضرورت برای کسب و کارها و سرمایه گذاران تبدیل شده است. به منظور انجام تجزیه و تحلیلها از نرم افزارهای گوناگونی استفاده میشود که یکی از مهمترین آن نرم افزارها، نرم افزار کامفار comfar است که در این مقاله تمام اطلاعاتی که دربارهی نرم افزار COMFAR باید بدانید را بیان میکنیم. و برای دریافت لینک دانلود آموزش رایگان نگارش طرح توجیهی با نرم افزار کامفار، تا پایان مقاله همراه ما باشین
نرم افزار کامفار چیست؟
کلمه COMFAR مخفف Computer Model for Feasibility Analysis and Reporting است که در زبان فارسی با عنوان “مدل کامپیوتری برای آنالیز امکان سنجی و گزارش گیری” ترجمه شده است. همانطور که مشخص است نرم افزار کامفار را برای امکان سنجی و گزارش گرفتن از طرح های اقتصادی استفاده میکنیم.
تاریخچه نرم افزار کامفار
سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد (UNIDO) نرم افزار کامفار را جهت امکان سنجی، تهیه، ارزیابی و تحلیل پروژههای اقتصادی در سال 1979 در نیویورک تهیه و تدوین کرده است. مدل اصلی این برنامه با استفاده از زبانهای برنامه نویسی پاسکال و C توسط یک تیم 7 نفره در مدت یک سال و نیم طراحی شده است.
در تهیه و تدوین این برنامه تجربیات بیش از 30 کمیته ارزیابی کشورهای مختلف استفاده شده است و پس از طی 3 سال دوره آزمایشی و برطرف نمودن مشکلات آن در سال 1983 برای اولین بار به بازار عرضه گردیده است. امروزه بیش از نیم میلیون نسخه از نرم افزار کامفار در سرتاسر جهان و به 19 زبان بهره برداری میشود.
هدف از ساخت نرم افزار کامفار
در هنگام راه اندازی یک کسب و کار باید طرح آن را از منظر بازار، مشخصه های فنی و تکنولوژی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید و علاوه بر این عوامل به منظور ارزیابی طرح از منظور سوددهی یا زیان دهی آن باید به تجزیه و تحلیل آن از منظر اقتصادی و مالی بپردازید. به کمک نرم افزار کامفار میتوان یک طرح را در زمینه مالی به صورت جامع و کامل ارزیابی نمایید به همین دلیل نرم افزار کامفار ساخته شد و امروز مورد استفاده مدیران و سرمایه گذاران قرار گرفته است و آنها برای مشخص نمودن یک طرح از منظر مالی و اقتصادی با این نرم افزار، نتایج آن را نیز به طرحها پیوست میکنند.
کاربرد نرم افزار کامفار COMFAR
به کمک نرم افزار کامفار تمامی طرحها را در انواع مختلف اعم از: صنعتی، کشاورزی، زیرساخت، معدن، دریانوردی و… از نظر مالی و اقتصادی تجزیه و تحلیل و ارزیابی میکنیم. البته در نرم افزار متناسب با نوع طرح ها عناوین و ادبیات در نرم افزار متفاوت خواهد بود ولی به صورت کلی نرم افزار کامفار، انواع طرحها را پشتیبانی میکند. اما این نرم افزار طرح ها را از منظر فنی، تکنولوژی و… ارزیابی نمیکند و این نوع ارزیابی در حیطه اختیارات این نرم افزار قرار ندارد.
البته نرمافزار کامفار محدود به آنالیز و پیش بینی مالی برای ارزیابی اقتصادی نمیشود بلکه استفاده از منابع داخلی را با منابع خارجی مورد مقایسه قرار داده و برای منابع هزینههای دوران راه اندازی و تولید برنامه مجزایی ارائه میدهد و نقطه سربه سر برای محصول یا محصولات از نقطه نظر تعداد تولید و هزینه تولید در مقایسه با زمان، هزینه، سرمایه، منابع مالی و… را محاسبه کرده و به صورت جداول و نمودارهای مختلف ارائه مینماید.
آخرین نسخه نرم افزار COMFAR III Expert به کاربر امکان شبیه سازی وضعیت مالی و اقتصادی کوتاه مدت و بلندمدت پروژههای سرمایه گذاری را میدهد. نرم افزار کامفار تجزیه و تحلیل پروژه های صنعتی و غیر صنعتی، اعم از سرمایه گذاری های جدید، بازسازی، توسعه، سرمایه گذاری مشترک یا پروژه های خصوصی سازی را تسهیل میکند.
مهم ترین ورودی های نرم افزار کامفار
ورودی نرم افزار کامفار اطلاعات حاصل از بررسیهای بازاریابی و مطالعات امکان سنجی و فنی است که توسط کارشناسان صورت گرفته است. ورودی های این نرم افزار متنوع و مختلف است اما اطلاعاتی که جزو مهم ترین ورودی نرم افزار کامفار comfar هستند را در زیر معرفی مینماییم:
- تعریف پروژه
- برنامه ریزی زمانی (فاز راه اندازی، فاز بهره برداری)
- محصولات
- واحدهای پولی (داخلی، خارجی)
- تورم (داخلی، خارجی)
- مشارکتها (داخلی، خارجی)
- تنزیل (نرخ تنزیل کل سرمایه گذاری، نرخ تنزیل سهام دار)
- هزینه های ثابت سرمایه گذاری
- هزینه های تولید (هزینه های ثابت، هزینه های متغیر)
- برنامه فروش (فروش داخلی، فروش خارجی)
- سرمایه در گردش
- منابع تامین مالی
- مالیات
- یارانه
خروجی های نرم افزار کامفار comfar
نرم افزار کامفار دو نوع خروجی “بررسی های مالی” و ” بررسی های اقتصادی” ارائه میکند که در این دو قسمت اطلاعات زیادی را ارائه میدهد که مهم ترین آن خروجی ها را در زیر بیان میکنیم:
خروجی های بررسی مالی:
- برآورد سرمایه گذاری ثابت
- برآورد سرمایه گذاری در گردش
- برآورد هزینه های سالیانه تولید
- برآورد استهلاک سالیانه سرمایه گذاری
- برآورد کل سرمایه مورد نیاز طرح
- برآورد قیمت تمام شده به تفکیک هزینه ها
- تعیین منابع تامین مالی طرح و هزینه های مالی آن
- تحلیل درآمدها و هزینه های طرح
- تعیین عملکرد سود و زیان طرح برای کل سرمایه گذاری و برآورد سهام
خروجی بررسی های اقتصادی:
- تعیین جریان خالص نقدی کل سرمایه گذاری
- تحلیل جریان نقدینگی تنزیل شده DCF
- نرخ بازده داخلی IRR
- تعیین ارزش فعلی خالص
- تعیین نرخ و دوره بازگشت داخلی کل سرمایه
- تعیین نرخ و دوره بازگشت داخلی برای آورده سهامداران
- تعیین دوره بازگشت سرمایه
- تحلیل نقطه سربه سر
- شاخص سودآوری PI
- تحلیل حساسیت طرح به هزینه های پیش بینی نشده
- انجام آنالیز حساسیت پروژه و تحلیل ریسک
- تحلیل نسبت های مالی
- تحلیل اثرات متقابل طرح ها
- تهیه صورت حساب های مالی
مزایای نرم افزار comfar کامفار
نرم افزار کامفار مزیتهای گوناگونی خواهد داشت و افرادی که توانایی استفاده از این نرم افزار را داشته باشند میتوانند جایگاه ویژه ای در زمینه تصمیمات مدیریتی و جهت گیریهای مالی یک سازمان داشته باشند.
نرم افزار comfar انعطافپذیری در زمینه ارزیابی مالی و اقتصادی، پروژه های سرمایه گذاری دارد که مدیران را به انجام امور زیر قادر میسازد که میتوان این موارد را جزو مزایای نرم افزار کامفار دانست:
- بررسی جریان نقدی سازمان و ارزیابی فرصتهای موجود توسط مدیریت
- برنامه ریزی استراتژیک برای طرحهای آینده
- بررسی منابع مختلف به منظور تامین مالی سازمان
- امکان تغییر زبان و استفاده از نرم افزار به زبان فارسی
- شبیه سازی پروژه های سرمایه گذاری در بلندمدت و کوتاه مدت
- جداسازی هزینه های راه اندازی و هزینه های تولید پروژه و داشتن برنامه مستقل برای هرکدام از آن ها
- تجزیه و تحلیل اقتصادی و مالی انواع پروژههای سرمایه گذاری
- انعطاف پذیری زیاد در مقابل انواع پروژههای سرمایه گذاری
- آنالیز حساسیت برای پارامترهای ورودی سیستم
- قابل دفاع بودن نتایج این نرم افزار در تمام کشورهای دنیا به علت فرمت بین المللی داشتن نتایج آن
- ضروری بودن ارائه نتایج این نرم افزار برای بانکها و موسسات مالی کشور
تاثیرات استفاده از نرم افزار کامفار (COMFAR)
2 تاثیر اصلی استفاده از نرم افزار کامفار در کشورها به صورت زیر ثبت شده است:
- تاثیر مثبت برروی سرمایه گذاری کلاسیک، مانند افزایش اشتغال، سرریزهای فناوری/ نوآوری و عملکرد زیست محیطی بهتر
- بهبود قابلیتهای سازمانی برای اطمینان از امکان سنجی و مزایای اقتصادی سرمایه گذاری در کشورهای در حال توسعه
برای دانلود آموزش رایگان طرح توجیهی با نرم افزار کامفار کلیک کنین (قبل از کلیک قند شکن خود را روشن کنین)
نحوه استفاده از نرم افزار کامفار
به منظور استفاده آسانتر کاربر از نرم افزار کامفار و آشنایی بیشتر با محیط نرم افزار مراحل استفاده از آن به صورت خلاصه در زیر بیان شده است:
- پس از ورود به نرم افزار گزینه New Project را از منوی File انتخاب نمایید.
- نوع پروژه و سطح ارزیابی مدنظرتان را انتخاب نمایید.
- در قسمت Project Identification پروژه را تعریف نمایید و اطلاعاتی نظیر نام پروژه، ظرفیت، محل احداث و… را در آن تکمیل کنید. همچنین در صورتی که پروژه دارای اطلاعات خاص و ویژه ای باشد در قسمت موردنظر، آن را وارد نمایید.
- در قسمت Planning horizon برنامه زمان بندی پروژه شامل فاز راه اندازی و بهره برداری را مشخص نمایید.
- در قسمت Product اطلاعات مربوط به محصول شامل نام و ظرفیت آن را درج نمایید.
- در قسمت Currencies نوع واحد پولی خود که میتواند داخلی یا خارجی باشد و نام آن به همراه تبدیل پول های ارزی به پول های داخلی را وارد نمایید.
- از قسمت Discounting نرخ تنزیل مورد نظر خود را وارد نمایید.
- اطلاعات ورودی مرتبط با سرمایه گذاری ثابت که به صورت خودکار در نرم افزار نمایش داده میشود را تکمیل نمایید. که هرکدام از قسمت ها را میتوان در زیرمجموعهی آنها اطلاعات دقیق و جزئی تری را وارد نمود.
از جمله خدمات تخصصی کالج صنایعشو خدمات مشاوره و کوچینگ تخصصی شغلی و کوچینگ کسب و کار و کارآفرینی و کوچینگ دانشجویی و مشاوره های تحصیلی و برگزاری دوره های رایگان و نیمه رایگان و تبلیغاته
دیدگاهتان را بنویسید