دانلود رایگان آموزش کاربرد اکسل در مهندسی صنایع (Microsoft Excel)
دانلود رایگان آموزش کاربرد اکسل (Microsoft Excel) در مهندسی صنایع
یکی از موضوعاتی که دانشجویان مهندسی صنایع در کار کردن با اکسل مواجه هستند، یادگیری اکسل در سطح مقدماتی هست اما به صورت کاربردی و تخصصی با این نرم افزار قدرتمند کار نکردن.
اهمیت یادگیری اکسل برای مهندسین صنایع
به جرئت میشه گفت که یادگیری کاربرد اکسل (Microsoft Excel) در مهندسی صنایع، میتونه سطح یادگیری نرم افزار اکسل رو برای دروسی مثل کنترل کیفیت، برنامه ریزی تولید و … که در دانشگاه به صورت تئوری تدریس شدنو، بهبود ببخشه.
پذیرش در مصاحبه های کاری مهندسی صنایع به شرط اکسل!
در کل اضافه شدن مهارت کاربرد اکسل (Microsoft Excel) در مهندسی صنایع، به رزومه دانشجویان رشته مهندسی صنایع، میتونه در مسیر جستجوی کار کمک شایانی به کارجویان مهندسی صنایع داشته باشه و شانس مورد اقبال قرار گرفتن رزمه شون رو به عنوان یه مهندس صنایع افزایش بده.البته در کنار اضافه کردن مهارت کاربرد اکسل (Microsoft Excel) در مهندسی صنایع، در حوزه های تخصصی مهندسی صنایع مثل کنترل موجودی، طرح ریزی واحدهای صنعتی، امکان سنجی و … ، به دانشجویان این رشته پیشنهاد میشه، با شرکت در دوره های داشبورد سازی اکسل، کاربرد داشبوردسازی با کمک اکسل در مهندسی صنایع رو هم مسلط شن و به عنوان یه مهارت به رزمشون اضافه کنن.
آموزش رایگان کاربرد اکسل (Microsoft Excel) در مهندسی صنایع
برای اینکه با کاربرد اکسل (Microsoft Excel) در مهندسی صنایع، آشنا بشین میتونین این مقاله رو هم بخونین. اگه هم دنبال دوره های زبان اصلی هستین که نباید از آموزش های لیندا و یوتویوب غافل بشین و سایر فیلم های آموزشی رایگان در این زمینه که با یه سرچ ساده و گوگل کردن به دست میاد:)
كاربرد اكسل در مهندسي صنايع
به عنوان یک فردی که در رشته ی مهندسی صنایع تحصیل کرده است همیشه دغدغه آموزش کاربرد اکسل (Microsoft Excel) در مهندسی صنایع رو داشتید و به خوبی میدانید که گستره رشته صنایع وسیع است و این رشته زمینه ها و حوزه های کاری و علمی متعدد و مختلفی را در بر میگیرد.
همیشه این سوال در ذهن صنایعی ها مطرح می شود که کدام نرم افزار کاربرد وگستره بیشتری در صنایع دارد؟
برای پاسخ به این سؤال باید بگوییم که نرم افزار اکسل از مجموعه نرم افزار های شرکت مایکروسافت می تواند گزینه مناسبی باشد. در واقع اکسل یک نرم افزار همه کاره و تمام عیار است که با استفاده از توابع فراوان و زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیک، به یک ابزار قدرتمند برای مهندسان صنایع تبدیل شده است. همچنین توانایی ایجاد نمودار های زیبا و حرفه ای در گزارشات حرفه ای باعث شده است که محبوبیت و کاربرد اکسل افزایش پیدا کند.
کاربرد اکسل در تهیه گزارشات مدیریتی
در بسیاری از موارد از اکسل برای گرفتن گزارشات مختلف مانند گزارش برای مدیریت استفاده می کنند. همان طور که گفتیم نرم افزار اکسل دارای توابع زیادی است که این توابع زمینه های مختلفی مانند حسابداری، مالی، اقتصادی، آماری و غیره را در برمیگیرند. همین گستردگی در توابع نقطه عطفی برای این نرم افزار شده است و امکان بکارگیری و کاربرد اکسل را در زمینه های مختلف به وجود آورده است.
کاربرد توابع اکسل در مهندسی صنایع
مهندسی صنایع نیز از همین گستردگی در توابع اکسل برای تسریع در حل مباحثی مانند برنامه ریزی تولید و کنترل انبار، تهیه گزارش از میزان پیشرفت پروژه، محاسبات اقتصادی طرح های مالی توجیهی، ترسیم ابزار ها و نمودار های کنترل کیفیت، حل مسائل بهینه سازی با استفاده از ابزاری هم چون solver، تهیه ی طرح های چیدمان برای طرح ریزی کارخانجات و بسیاری موارد دیگر استفاده کرده است.
کتاب 58 دلاری Excel Models for Business and Operations Management که به زبان لاتین هست و به ارائۀ مدل های مایکروسافت اکسل برای تجارت و کسب و کار و مدیریت عملیات، در قالب ۴۳۳ صفحه و ۱۱ بخش پرداخته رو هم میتونین از این لینک به راحتی و به رایگان دانلود کنین.
کاربرد اکسل در مدیریت پروژه
با اطمینان میتوان گفت که مدیران پروژه بیشترین سر و کار و استفاده از نرم افزار اکسل را دارند و دلیل آن هم همانطور که در بالا اشاره شد وجود نمودار های گرافیکی و امکان تهیه ی گزارش های حرفه ای است و نیز تعامل خوب نرم افزار اکسل با نرم افزار های مدیریت و کنترل پروژه به ویژه مایکروسافت پراجکت است.
به عنوان نمونه ای از کارایی و كاربرد اكسل برای مدیران پروژه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
امکان تهیه شاخص ارزش کسب شده پروژه ها . ایجاد انواع درصد پیشرفت پروژه مانند پیشرفت های هزینه ای، کاری و زمانی پروژه. امکان ترسیم انواع نمودار های پیشرفت پروژه مانند Gantt Chart، S – Curve . امکان طراحی و ایجاد گزارشات داشبوردی یا همان داشبورد های مدیریتی برای پروژه در مواردی دیده شده که پروژه های بزرگ مانند پروژه های ایجاد سکوهای نفتی و یا مواردی از این دست از نرم افزار کسل به عنوان دیتابیس پروژهاستفاده می شود. به این صورت که اطلاعات پروژه مانند منابع در دسترس پروژه، نیروی کار، اطلاعات مربوط به بودجه در یک فایل اکسل ذخیره شده و از نرم افزار های قوی تر مدیریت کنترل پروژه مانند پریماورا برای مدیریت پروژه استفاده می شود.
کاربرد اکسل در کنترل کیفیت
در فرآیند کنترل کیفیت که معمولا در سازمان های تولیدی مورد استفاده قرار میگیرد به این شکل است که نمونه هایی از محصولات گرفته شده و اطلاعات هر بار نمونه گیری ثبت می شوند. به کمک این اطلاعات نمودار هایی مانند نمودار استخوان ماهی، نمودار پارتو، نمودار نقطه ای و چند مورد دیگر که به ابزار های کنترل کیفیت معروف هستند، رسم می شوند تا میزان انحراف فرآیند بررسی شود.
معرفی ابزارهای اکسل در کنترل کیفیت
این میزان انحراف را با کمک نمودار ها مشخص می کنند و برای ترسیم این نمودارها در اکسل به این صورت عمل می کنند که اطلاعات نمونه گیری ها را در یک جدول در اکسل وارد کرده و به کمک ابزار رسم نمودار اکسل این نمودار ها را رسم می کنند. در موارد پیشرفته تر ابزار هایی مانند نمودار داده های نمودار کنترل میانگین، نمودار متحرک، نمودار R، نمودار های کیفی مانند NP،P ،C ، U شاخص هایی مانند Cpk،Cpu، CPLبرای بررسی میزان انحراف فرآیند ها تهیه میشوند.
کاربرد اکسل در تحقیق در عملیات
مهم ترین هدف در پژوهش عملیاتی یا همان تحقیق در عملیات خودمان انتخاب بهینه ترین راه حل از میان راه حل های موجود برای مسئله است. گاهی اوقات حل این مسائل به صورت دستی امکان پذیر نبوده و بایستی از کامپیوتر ها و نرم افزار ها برای حل آن ها کمک گرفت. اگرچه نرم افزار هایی مانند GINO TORA ، LINGO LINDO ، Gams، برای این کار طراحی شده اند اما اکسل نیز می تواند در این لیست قرار گیرد و به ما در انتخاب بهترین مسیر کمک کند.
حل مسائل بهنیه سازی در اکسل
نرم افزار اکسل این امکان را به ما میدهد که بتوانیم به حل مسائل بهینه سازی در اکسل با روش ترسیمی بپردازیم. همچنین با استفاده از ابزار Solver اکسل مسائل برنامه ریزی خطی را حل کنیم. از دیگر کاربرد های اکسل در این زمینه می توان به حل مدل های خطی و غیر خطی، حل مسائل بهینه سازی شبکه، حل مسائل حمل و نقل و حل مسئله ی تخصیص اشاره کرد.
کاربرد اكسل در برنامه ریزی تولید و عملیات
یکی از مهمترین مباحث در رشته مهندسی صنایع را می توان برنامه ریزی و کنترل تولید و عملیات یا به اختصار برنامه ریزی تولید بیان کرد. برای اثبات این ادعا هم همین میتواند کافی باشد که بخش عمده از دروس این رشته به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به مطالب این حوزه پرداختهاند.
نرم افزارهای مرتبط با برنامه ریزی تولید
برای کمک به مهندسان صنایع در این زمینه نرم افزار های مختلفی مانند OPT، MRP ، FLB به وجود آمده اند. اما نرم افزار اکسل این توانایی را به ما میدهد که بتوانیم مدل برنامه ریزی تولید مورد نظر خود را ایجاد و پیاده سازی کنیم. همچنین امکان طراحی برنامه ریزی اصلی تولید و طراحی و اجرای مدل برنامه ریزی احتیاجات مواد را به ما میدهد. از کارهای دیگری که در این زمینه برنامه ریزی تولید با اکسل میتوان انجام داد پیاده سازی سیستم انبارداری و طراحی فرم ها و کدینگ انبار است که صنایعشو دوره آموزشی مدیریت انبار کاربردی هم برای مخاطبان ارائه داده است .
آشنایی با شغل کارشناس برنامه ریزی تولید (production planning)
کاربرد اکسل در طرح ریزی واحد های صنعتی
موضوعی که در طرح ریزی یک واجد صنعتی مورد اهمیت قرار میگیرد چیدمان صحیح بخش های مختلف یک واحد تولیدی در کنار یک دیگر است. به طوری که بتوان با بهترین بهره وری در استفاده از امکانات آن واحد رسید درحالی که هزینه های آن واحد تولیدی حداقل است. برای تحقق این مهم بایستی بخش های مختلف را براساس میزان ارتباط و مواردی از این دست در کنار یکدیگر قرار گیرند تا به بالاترین بهره وری برسیم.
توانایی اکسل در حل مسائل طراحی چیدمان کارخانجات
اکسل نیز از پس این مسئله بر می آید و توانایی حل و طراحی بهینه ترین چیدمان را دارد ولی باید این کار در اکسل نیاز به ماکرونویسی داریم. در واقع ما در اکسل با استفاده از ماکرو الگوریتم های نرم افزار های طرح ریزی واحدهای صنعتی مانند Aldep و Craft را بررسی میکنیم.
کاربرد اکسل در مدیریت مالی
هرچند که در این مورد بیشتر دانشجویان گرایش مدیریت مالی و مدیران مالی شرکت ها مناسب است. اما با توجه به وجود مطالب حوزه مدیریت مالی در رشته ی مهندسی صنایع این مورد نیز میتواند برای مهندسان صنایع مفید باشد. از موارد مهم کاربرد اکسل در این زمینه می توان به نحوه ی محاسبه ی اقساط و بهره ی متعلق به وام های در یافتنی، سود اقتصادی، روش های محاسبه ی استهلاک دارایی ها، اوراق قرضه اشاره کرد. به عنوان یک منبع مناسب در این زمینه می توان کتاب کاربرد اکسل در مدیریت مالی سرمایه گذاری و مدل سازی مالی به تالیف محمد سیرانی و محمد کریم آبادی از انتشارات کیومرث اشاره کرد.
کاربرد اکسل در آمار مهندسی
با توجه به اینکه اکسل در دسته بندی توابع خود یک دسته بندی مختص توابع آماری دارد یک مهندس صنایع می تواند بسیاری از نیازهای خود را در این زمینه برطرف کند. در این مورد میتوان به موارد زیر اشاره کرد ایجاد انواع میانگین ها میانه، چندک ها، نما، طراحی شاخص های پراکندگی تعيين دامنه تغييرات، واریانس و انحراف معیار برای داده ها تولید اعداد تصادفی مورد نیاز آزمونهای آماری امکان کار با توابع آماری مانند نرمال، يکنواخت، پواسون، مثلتی، دوجمله ای، برنولی، گسسته ترسیم انواع نمودار های آماری.
کاربرد اکسل در اقتصاد مهندسی
هدف اصلی در درس اقتصاد مهندسی در رشته مهندسی صنایع، انتخاب طرح بهینه از میان دو یا چند طرح اقتصادی و مالی است. که برای این کار از روش های مختلفی مانند نرخ ارزش فعلی، محاسبه نرخ بهره، نقطه سربه سر، آنالیز حساسیت طرح، میزان استهلاک، نرخ بازگشت سرمایه و مواردی از این دست (محاسبه آنلاین فاکتور های اقتصاد مهندسی) استفاده میکنند. نرم افزار اکسل با وجود توابع مالی و اقتصادی اش این امکان را به مهندسان صنایع می دهد که به راحتی محاسبات خود را در این زمینه را انجام دهند.
راستی کالج صنایعشو خدمت نگارش و تدوین طرح توجیهی و مطالعات بازار رو، براتون فراهم کرده تا به راحتی بتونین طرح توجیهی مربوط به ایده و کسب و کارت رو بنویسی!!
سخنی با مهندسین صنایع در راه یادگیری کاربرد اکسل در مهندسی صنایع (Microsoft Excel)
به عنوان سخن پایانی باید بگوییم که اگر تردید دارید که به فراگیری کدام نرم افزار به صورت حرفه ای در رشته مهندسی صنایع بپردازید باید بگوییم که نرم افزار اکسل میتواند گزینه ی مناسبی برای این انتخاب باشد ضمن اینکه با فراگیری یک مبحث در آن این امکان را دارید که سایر مباحث را سریع تر و با دقت بیشتری یاد بگیرید پس زمان را از دست ندهید و از همین امروز شروع کنید به کار با این نرم افزار قدرتمند! و آشنایی با کاربرد اکسل (Microsoft Excel) در مهندسی صنایع را در رزومه خودتان به عنوان یک مهارت ضروری وارد کنید.
همین الان مینی دوره های مهندسی صنایع را با کمترین قیمت تهیه کن!!!
خرید مینی دوره اکسل در کالج صنایعشو
شما میتوانید برای یادگیری نرم افزار اکسل در دوره های اکسل مقدماتی و اکسل پیشرفته کالج صنایعشو شرکت کنید و علاوه بر استفاده از امکانات کامل این دوره، مدرک معتبر دریافت کنید، همچنین میتوانید با شرکت در دوره کوچینگ شغلی مهندسین صنایع، فیلم های آموزشی و کتاب های آموزشی اکسل رو از ما هدیه بگیرید.
درباره فرناز سیاح کوهستانی
من 12 ساله که مربی کوچینگ کسب و کار و مربی کوچینگ شغلی هستم و تجربیات کاری خودم رو در قالب محتواهای کاربردی براتون به اشتراک میذارم.(مدیر و فاندر کالج آنلاین صنایعشو)
نوشته های بیشتر از فرناز سیاح کوهستانی
از جمله خدمات تخصصی کالج صنایعشو خدمات مشاوره و کوچینگ تخصصی شغلی و کوچینگ کسب و کار و کارآفرینی و کوچینگ دانشجویی و مشاوره های تحصیلی و برگزاری دوره های رایگان و نیمه رایگان و تبلیغاته
دیدگاهتان را بنویسید