کار دانشجویی در دوران دانشجویی مهندسی صنایع
خب اینکه معقوله کار و درآمد از قدیم تا الان چقدر مهم و حیاتی بوده رو میدونیم. پیدا کردن یه کار مناسب با درآمد کافی و خوب، چندان راحت نیست که بگیم بریم چهارسال دانشگاه درس بخونیم و بعدش مدرکمونو بگیریم بریم پشت میز بشینیم. نه عزیزم اینطور نیست، باید براش کلی زحمت کشید و چه خوبه که این تلاش و زحمت رو از دوران دانشجویی شروع کنیم تا بتونیم از پس مخارج و هزینههای سنگین دوران دانشجویی و تحصیل بربیایم، هم از لحظهها و اوقات این دوران بهترین استفاده رو کنیم. از یه سری کارها در همه جای دنیا بهعنوان کار دانشجویی یاد میشه، این مشاغل چون پارهوقت و نیمهوقت هستن برای دانشجوها مناسبن. از اونجاییکه دانشجوها در زمان تحصیلشون فول تایم آزاد نیستن، در کنار درس خوندن و کسب مهارت میتونن برای درآمد داشتن، این شغلهای نیمهوقت و پارهوقت رو داشته باشن.
ایدههای زیادی برای کار در دوران دانشجویی وجود داره که برای دانشجوهای تمامی رشتهها مناسبه و تفاوتی برای دانشجوها قائل نمیشه که یک سری از اونها بسیار مرسوم هستن. اکثر اونها اصلا نیاز به تخصص و مهارت خاصی هم ندارن اما میشه بعضی از اونها رو مختص به بعضی رشتهها و تخصصها دونست؛ مثلا رشتههای هنری، مهندسی نرمافزار و it، طراحی و معماری و همچنین مهندسی صنایع و… .
تو این مقاله قصد داریم علاوه بر معرفی ایدههای کار دانشجویی که برای عموم قابل انجام هست و تقریبا همه باهاشون آشنایی دارن، مواردی رو به عنوان کار در دوران دانشجویی مهندسی صنایع معرفی کنیم.
مهندسی صنایع رشته متنوعی هست که کلی کار میشه باهاش انجام داد! کارهایی که به حوزه مهندسیصنایع ربط پیدا میکنه و میشه اونها رو بومیسازی کرد و منحصرا برای مهندسی صنایع پیادهسازی و انجام بشه.
شغل های دانشجویی مناسب برای دانشجوی جویایِ کار
بهطور کلی شمار زیادی کار دانشجویی وجود داره که مواردی رو باهم بررسی میکنیم:
- مشاوره تحصیلی: اگه توی مقطع دبیرستان یا مقاطع دیگه تحصیلتون، نمرات خوبی داشتین و بهاصطلاح شاگرد زرنگ بودین و میدونستین چجوری باید درس بخونین و اصول درس خوندن رو بلد بودین، پس توانایی این رو دارین که به بقیه مخصوصا به مقاطع متوسطه و کنکوریها مشاوره تحصیلی بدین و اگه دیگه خیلی بلدِ کار باشین میتونین حتی به مقاطع بالاتر از خودتون مشاوره ارشد و دکترا بدین.
این کار رو میتونین خودتون تنهایی انجام بدین یا به مراکز آموزشی مراجعه کنین که اتفاقا اونها هم دنبال دانشجوهای پارهوقت هستن و اونجا بهعنوان پشتیبان و مشاور مشغول بشین که درآمدش هم برای یه کاری که به تخصص نیاز نداره و نیمهوقته میتونه خوب باشه.
- تدریس خصوصی: هر تخصص و دانش تو زمینههای مختلف که بشه آموزش داد تو این دسته جا میگیره. اصلا به اینکه شما چه رشتهای درس خوندین هم ربطی نداره.
اگه فکر میکنین تو درسی قوی هستین و تسلط کافی، توانایی بیان و رسوندن مطالب به مخاطب رو دارین، بهتره بگم شما میتونین حکم یه معلم رو مخصوصا برای دانشآموزان داشته باشین. میتونین وقت آزادتون رو به تدریس خصوصی یا گروهی به دانشآموزان مقاطع مختلف اختصاص بدین و کسب درآمد کنین.
اگه فکر میکنین زبانتون خوبه، خودتون کار کردین و یا سالهای قبل کلاس رفتین، پس چرا ازش استفاده نکنین؟ میتونین هم به تدریس زبان بپردازین و هم به ترجمه متون انگلیسی و توی دو تا فیلد این حوزه شروع به کار کنین و درآمد داشته باشین، تدریس رو هم میتونین به صورت خصوصی خودتون انجامش بدین و یا تو آموزشگاههای زبان به نوعی استخدام بشین.
- انجام و مشاوره پروژههای دانشجویی
- کار در شرکتهای مرتبط
- تدریس و استادیار در دانشگاه (کارگاهها و آزمایشگاهها)
- کار در شرکتهای مختلف به صورت پارهوقت و پروژهای
- کار دانشجویی در دانشگاه (کار در سایت کامپیوتر دانشگاه، آموزش و…)
- تدریس نرمافزارهای مرتبط در دانشگاه از طریق انجمن علمی
- اپراتور مرکز تماس (call center)
- پرستاری از کودکان
- مراقبت از سالمندان در خانه
- ادمین شبکههای اجتماعی
- تورلیدر مخصوصا رشتههای هنری، هنرهای نمایشی، تاریخ، زبان و…
- مربی ورزش در باشگاهها
- یوتیوبری
- اینفلوئنسری اینستا
- کار آنلاین فروش اینترنتی
- ارزهای دیجیتال، فارکس و بورس
- ساخت سایت و شغل آنلاین
- تایپ و ترجمه
- عکاسی
- مدلینگ
- کار در کافه و رستورانها
- فروشنده فروشگاهها
- صندوقداری
- تولید محتوا، دیجیتالمارکتینگ و سئو
و… که گوشهای از این لیست هستن که برای ورود به هر کدوم کار سختی هم پیش رو ندارین.
ایده کار دانشجویی ویژه دانشجویان رشته مهندسی صنایع
از جمله کارهای دانشجویی که دانشجویان صنایع در دوران دانشجویی مهندسی صنایع نیز میتونن بهطور تخصصی انجام بدن عبارتند از:
- یکی از انواع کار دانشجویی در دوران دانشجویی مهندسی صنایع میتونه تدریس باشه. از تدریس دروس اصلی گرفته تا آموزش نرمافزارهای تخصصی مهندسی صنایع. دانشجوهای مهندسیصنایع طی دوران تحصیلشون باید نرمافزارهای تخصصی صنایع رو در حد پیشرفته یاد بگیرن، یکی از راههاش اینه که از طریق انجمن علمی بهعنوان استادیار به بچههای ترمهای پایینتر نرمافزارها رو آموزش بدن.
- یکی از مهمترین و بهترین راههای کار دانشجویی در دوران دانشجویی مهندسی صنایع فریلنسری هست. امروزه کار آنلاین و اینترنتی طرفدار بیشتری نسبت به کارمندی و حقوق بگیری پیدا کرده.
دانشجوهای صنایع میتونن هر مهارت، تخصص و دانشی که دارن رو در پلتفرمهای مختلفی که وجود داره مثل یوتیوب، لینکدین، اینستاگرام، آپارت و… به وسیله تولید کردن محتوای مفید و کارامد با دیگران به اشتراک بذارن و مهارت خودشون رو به دیگران آموزش بدن و از اون طریق کسب درآمد کنن.
- یوتیوبری و تولید محتوا که خودشون میتونن یک فیلد جدا باشن هم در دل مورد بالا نهفته هستن. اصولا کار آنلاین و اینترنتی متشکل از این چند مهارت هست که تولید محتوا یونیک و عالی لازمه شروع و تداوم هست.
- پیج فروش آنلاین محصولات آموزشی مهندسی صنایع، همهمون این روزا از شبکههای مجازی مختلف دائما در حال استفاده کردنیم، چه خوبه که این استفاده کردن هدفمند و در راستای کسب درآمد باشه.
شما میتونین از بعضی مدرسین و اساتید که محصولی برای ارائه خدمت در زمینه مهندسی صنایع دارن؛ مثل پکیجهای آموزش دروس، کتاب، نرم افزار و… بخواین که مسئولیت فروششون رو به شما بدن و شما در پیج کاری که میزنین به صورت آنلاین اونها رو بفروشین.
- برگزاری دورههای آموزشی و وبینارهای آنلاین موضوعات روز مهندسیصنایع با همکاری موسسهها و کالجهای مربوطه هم بهعنوان برنامهریز و هماهنگ کننده، هم بهعنوان بازاریاب
- مشاوره و کوچینگ شغلی و درسی در زمینه حوزههای تخصصی مهندسی صنایع به دانشجوها
- نگارش و تدوین پروژهها و پایاننامههای دانشجویی در زمینه موضوعات مهندسیصنایع، به واسطه این کار شما با انواع فیلدهای رشته صنایع آشنا میشین و با مطالعه و تحقیق درباره اونها دانش و اطلاعاتتون بالا میره و حتی به راحتی میتونین حوزه مورد علاقهتون رو برای آینده کاریتون پیدا کنین.
- آموزش زبان تخصصی مهندسی صنایع در قالب پادکست و فایلهای صوتی برای علاقهمندان به این نوع فرمت آموزش، به صورت خصوصی یا آنلاین در پیج اینستا گرام و کانال یوتیوبتون
- کارآموزی در حوزههای اصلی مهندسی صنایع در صنایع و شرکتهای مختلف
- از اونجا که برنامهریزی از شاخههای اصلی مهندسی صنایع هست میشه بهعنوان برنامهریز مدیران شرکتهای مختلف به صورت پروژهای و پارهوقت مشغول به کار شد.
- فعالیت در زمینه فروش و بازاریابی هم از حوزههای مهندسی صنایع هست که این روزها مارکتنیگ اون هم از نوع دیجیتالش تو دنیا کلی طرفدار داره.
- حوزه علم داده که این روزا جزو جدیدترین و مجبوبترین حوزههای مهندسی صنایع به حساب میاد، میشه با متخصص شدن در اون به یک تحلیلگر داده تبدیل شد و به شرکتهای بزرگ و کوچیک خدمات داد.
- تدوین طرح توجیهی و یا بیزینس پلن یکی دیگه از کارهای دانشجویی مهندسی صنایع محسوب میشه که این روزها بیزینسهای مختلف بهاون نیاز پیدا کردن.
همچنان میشه به این لیست موارد دیگهای رو هم اضافه کرد، این یعنی تو دوران دانشجویی فضا برای کسب درآمد وجود داره و جای هیچ عذر و بهانهای برای ساکن بودن نیست.
پس از هرجا شروع کنی دیر نیست. اگه شغل دیگه ای مد نظرت هست همینجا توی دیدگاه برامون بنویس.
از جمله خدمات تخصصی کالج صنایعشو خدمات مشاوره و کوچینگ تخصصی شغلی و کوچینگ کسب و کار و کارآفرینی و کوچینگ دانشجویی و مشاوره های تحصیلی و برگزاری دوره های رایگان و نیمه رایگان و تبلیغاته
دیدگاهتان را بنویسید